Things are just getting better

În ultimele zile veștile bune par să vină una după alta: în curând vom avea un mult așteptat fond de growth, noi programe pentru antreprenori si in curând un nou layout pentru blog.

În acest context cred că este oportun să vorbesc despre un program care merită atenția celor care se gândesc serios să intre în lumea antreprenoriatului.

De exemplu, programul celor de la Founder Institute este mult diferit față de ceea ce găsești la ora actuală pe piață. Probabil o să spuneți că sunt multe, că e încă o poveste cu unii care încearcă să vândă ceva sau să ne spună cum se fac banii pe Amazon.

Dar nu, nu este un program oarecare. E programul care de la fondare și până în prezent a reușit prin absolvenți să creeze un portofoliu evaluat la 10 mld de USD. A creat de-a lungul timpului peste 15 mii de locuri de muncă și se desfășoară în peste 50 de țări. Este programul care după finalizare a reușit în 2015 să ridice finanțări în valoare de peste 150 mil de USD. Este programul care a contribuit la lansarea Udemy USA (de exemplu, finanțare de peste 170 mil USD – Peerby Europa a ridicat peste 5 mil USD, Icarsclub – Asia care a ridicat peste 100 mil USD)
De ce este acest program atat de eficient? Pentru ca acorda o atentie deoebita celor trei elemente esentiale Fondatori, Munca in echipa si Proces.

Să începem cu începutul – De ce Fondatori? Cred că idei sunt cu milioanele, însă companiile de succes se nasc datorită fondatorilor buni. Programul a reușit să dezvolte un sistem de evaluare denumit testul DNA prin care este determinat dacă fondatorii au tot ceea ce le trebuie ca să reușească. Peste 30 de mii de persoane au efectuat acest test (a fost tradus în 9 limbi) iar rezultatele au fost corelate cu rezultatele obținute de peste cei 2000 de absolvenți ai programului, având o predictibilitate de peste 85%. Acest test evaluează patru caracteristici principale: High Fluid Intelligence, Moderate Agreeableness, High Openness și Other Traits. Acest test este gratuit pentru toți cei care participă la evenimentele FI și se înscriu pentru test. Dacă la cele de mai sus adăugăm și mentori excepționali, atunci echipa este rețeta de succes e completă.

Adevărul este că magia se întâmplă doar dacă cei cu abilități excepționale reușesc să colaboreze pentru atingerea unor obiective comune.

Founder Institute este unul din puținele programe care lucrează alături de fondatori de la faza de idee până în faza de lansare. De-a lungul acestui proces au loc întâlniri și sesiuni de mentorat. Este singurul program în care participanții au livrabile, iar în cazul în care nu reușesc să îndeplinească ceea ce au de făcut nu merg mai departe. Fiecare echipă selectată în program trebuie să facă câte un pas spre lansarea proiectului. Nu sunt teme, ci sunt livrabile care arată progresul realizat, cei care nu reușesc pleacă. Din acest motiv este singurul program cu o rată de absolvire mai mică de 35%.

Asa cum spunea și Jason Calacanis – printre primii finanțatori ai UBER “The Founder Institute is the most raw “street” program out there for startups”.

De ce FI? pentru că este singurul program care îți oferă structură, mentorat și networking care te ajută să evoluezi în 3.5 luni cât alții în ani. Este singurul program care îți oferă acces direct la mentori din Silicon Valey sau oriunde de pe glob.

Următorul eveniment este pe 31 oct.

Ți-a plăcut articolul?Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*